Skip to content

ELS TASTETS DE SANT SEBASTIÀ

Altres actes arrelats a aquestes festes locals són: el repartiment del tortell, els “tastets” o el “show de Sant Sebastià”.

Cada any l’Associació de Veïns de Les Pedritxes participa en els Tastets, que consisteixen en una degustació dels millors plats, preparats per veïns i veïnes de la nostra urbanització.

Al voltant de la festivitat de Sant Sebastià, es celebra la festa major d’hivern, en commemoració d’un dels co-patrons de la vila. Les activitats estan organitzades per la Germandat de Sant Sebastià. Entre moltes activitats la més destacada són totes aquelles que giren a l’entorn del pi que es planta al bell mig de la plaça de cal Baldiró per a la famosa “grimpada”. L’arbre es va a tallar el cap de setmana anterior a la seva pujada. Es fa de vespre i el pi es baixa des del llindar del parc fins al mig de la plaça, a les espatlles dels nombrosos voluntaris i a la llum de les torxes. L’endemà, el tronc es “pela” (es deixa ben llis) i es “planta” (es posa dret al mig de la plaça). El cap de setmana següent, es dansa el “ball de l’arbre” i es fa la grimpada, consistent a pujar al tronc del pi fins a tocar el pernil que hi penja al capdamunt, emportant-se’l aquell qui ho fa amb menys temps.

TARDORS MUSICALS

Aquest octubre de 2020, els concerts de tardor, anomenats “Tardors musicals de Les Pedritxes”, han fet 25 anys, i any rere any faciliten poder gaudir d’un espectacle musical de primera línia. Es celebren a l’església de Can Roure i estan oberts a tots els veïns del municipi, però preferentment als joves, per despertar-los d’interès per la música.

L’objectiu és aplegar un bon nombre de persones, despertar l’interès per la música i facilitar la relació i la coneixença entre tots els veïns, fomentant la relació cívica i la participació ciutadana.  Al final de cada concert la colla dels “Tastets” de Les Pedritxes, ofereixen una degustació dels seus plats més elaborats. Amb aquesta cloenda es facilita molt la relació personal entre els assistents.

No et perdis cap activitat programada, consulta la nostra Agenda.

EXCURSIÓ A LA PASTORA

La intenció d’aquesta excursió és la de fomentar la interrelació amb tots els veïns de Les Pedritxes, tot anant a esmorzar a La Pastora, a la Serra de l’Obac, on es pot gaudir d’un paratge tranquil i agradable per poder compartir un matí tots plegats.

L’esmorzar és a càrrec de l’Associació, i té lloc a les instal·lacions del restaurant de la Pastora. El punt de trobada és al carrer de l’Alba de la Barata, just on comença el Camí de la Riba. L’excursió és d’uns 8 Km. (anada i tornada) i és apte per a bicicletes i també per a cotxets de nens.

TROBADA FAMILIAR

Les Trobades Familiars pretenen fomentar les relacions entre els veïns de la urbanització per tal de conèixer-nos tots millor i fomentar la participació en les activitats de l’Associació. L’acte consisteix en un dinar, elaborat pels propis assistents, a l’explanada del davant de l’església de Can Roure, on s’instal·len taules i cadires per a tothom, i algunes carpes per protegir del sol.

LET'S CLEAN UP EUROPE

Des de l’any 2018 l’Associació de Veïns de Les Pedritxes, col·labora en la neteja del seu entorn. Lest’s Clean és una activitat a nivell Europeu que coordinat amb Diputació de BCN i Ajuntament, promou la conscienciació de tota la població en conservar el seu entorn natural.

L’acte consisteix en trobar-se un matí dels tres dies proposats per l’organització i al llarg de quatre hores, es a dir de nou a tretze hores, recórrer les zones de pas de serveis, torrenteres i l’espai del Torrent de l’Os.

Encara no formes part de la nostra associació?

La millor manera d’implicar-te en la teva comunitat i millorar-ne les condicions és formant part de la nostra Associació de veïns de Les Pedritxes.
Volver arriba